Kullanıcı Adınız Emirhanakarx
Merhaba arkadaşlar. Almanca öğretmenliği mezunu olarak buradayım ve hem bilgi alışverişi yapmak adına hemde yardımcı olabilmek adına buraya geldim.
Almanca Dil Seviyeniz B2
Almancayı nerede ve nasıl öğrendiniz? Üniversitede. Almanca öğretmenliği mezunuyum.
Kelime Öğrenme Tekniğiniz Kelimelerin sadece yazıp anlamlarıyla defterde bırakarak değil,kelimeyi görselleştirip,onun hakkında bir cümle duyarak yani görsel-işitsel methoddan yararlanarak aynı zamanda deftere anlamıyla birlikte bir de cümle ile örnekle grammatikübersetzungsmethode yönteminden de faydalanarak öğreniyorum. Her gün öğrendiğim bilgileri sabah kalkarken-gece yatarken tekrar ederek daha iyi pekişmesine ve öğrenilen kelimenin kısa süreli hafızadan uzun süreli hafızaya atmak için fayda sağladığını düşünüyorum.
Ne kadar süredir Almanca öğreniyorsunuz 5 yıldır
Mesleğiniz nedir? Almanca Öğretmeni,Dijital Pazarlama uzmanı
Denklik aldınız mı? Hangi eyalet? Ne kadar sürdü? denklik almadım,Türkiyede Gazi Üniversitesinden mezunum,diplomam mevcuttur.
Öneri ve Tavsiyeler Dil öğrenmek uzun vadeli bir süreçtir. Sabırlı olmak ve düzenli olarak günde 30-45dk arası bile olsa her gün mutlaka bakmak,kelime defteri oluşturmak,dilin gramer ağırlığına %30 geri kalan 4 becerisine %70 ağırlık vererek dili daha interaktif şekilde öğrenmek. Mutlaka bir hedef koymak gerekiyor dilde motivasyonu sürdürüp disiplin sağlayabilmek için. Hobi olarak öğrenedebilirsiniz ona göre de kendinizi geliştirmeyi hedef olarak koyarsınız,daha ciddi hedefleriniz varsada mutlaka belirleyiniz ve ne yapmanız gerektiğini iyi öğrenin.(örneğin goethe sınavına hazırlanıp türkiye içerisinde uluslararası alman firmalarında çalışmak,buna yönelik kurs-akademi açmak gibi) telc ya da testdaf hedefleyip yurtdışına açılmak,ausbildung hedefi koymak gibi mutlaka sizi motive edecek hedefleriniz olsun. Ama en önemlisi de sabırlı olmak başarı mutlaka gelecektir