Neler yeni

Almanca "abstützen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?

ayselehrerin

Vip Üye
Üye
almanca-abstutzen-nedir-ne-anlama-gelir-nasil-kullanilir.jpg

**Bilgi Kutusu**
**Almanca "abstützen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?**

**Almanca "abstützen" Kelimesinin Anlamı ve Kullanım Alanları**
"Abstützen" kelimesi Almanca'da oldukça çok yönlü bir fiildir ve genellikle bir şeyi desteklemek veya dayamak anlamında kullanılır. Düşünsene, bir masa ayağının altına kitap koyduğunda aslında onu "abstützen" yapıyorsun. Teknik bir terim gibi gelse de, günlük dilde de sıkça yer bulur. Örneğin, bir yapının çökmesini engellemek için destek koymak gerektiğinde bu kelimeyi kullanabiliriz. Türkçedeki "dayamak" veya "desteklemek" kelimeleriyle benzerlik gösterir.

**"Abstützen" Farklı Zamanlarda Kullanım Örnekleri**
Bu kelimenin dilbilgisel kullanımı da oldukça ilginçtir. Präsens zamanında, "Ich stütze den Tisch ab" yani "Masayı destekliyorum" şeklinde kullanılır. Perfekt zamanında, "Ich habe den Tisch abgestützt" diyerek "Masayı destekledim" anlamına gelir. Präteritum zamanında ise, "Ich stützte den Tisch ab" ifadesiyle "Masayı destekledim" denir. Gelecek zamanda, Futur I ile "Ich werde den Tisch abstützen" yani "Masayı destekleyeceğim" şeklinde ifade edilir. Düşünsene, bir arkadaşınla konuşuyorsun: "Abi ya, masanın sallanmaması için ne yapmalıyım?" "Masayı abstützen yap, olur biter!" İşte bu kadar basit...

**Resmi ve Samimi Kullanım, Yanlış Kullanım Örnekleri ve Benzer İfadelerle Karşılaştırma**
Resmi bir ortamda "abstützen" kelimesi, genellikle mühendislik veya mimarlık bağlamında kullanılır. Örneğin, "Die Brücke muss abgestützt werden" yani "Köprü desteklenmeli" gibi bir cümle kurabiliriz. Samimi bir ortamda ise, "Düşünsene, bu masayı abstützen yapmazsak her şey devrilir" diyebiliriz. Yanlış bir kullanım örneği: "Ich abstütze mich" dediğinizde, doğru bir ifade olmaz. Çünkü "abstützen" fiili bir nesne gerektirir, yani neyi desteklediğiniz belirtilmelidir. Benzer ifadeler arasında "stützen" kelimesi de bulunur, fakat bu daha genel bir destekleme anlamı taşır ve fiziksel bir dayanak gerektirmez. "Abstützen" ise genellikle bir yapıyı veya objeyi fiziksel olarak desteklemek için kullanılır... İşte böyle, her iki kelime de kendi anlamında önemli ama farklıdır.

“Siz de bu ifadeyle 3 farklı zaman kullanarak örnek yazın bakalım 👇

**

Aşağıdaki konularda ilgini çekebilir:

Almanca Mevsimler Ve Bilinmesi Gerekenler
Almanca "Kein Ding" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Almanca "Aufgehoben" Nedir, Ne Anlama Gelir?
Almanca "absteigen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Almanca "abhalten" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?

<!-- internal-links-bot -->

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst Alt