Neler yeni

Willkommen im Almanca Forum

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerimizle sohbet edebilir, bildirimleri alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsiz, öyleyse ne bekliyorsunuz?

Almanca "nennen vs. rufen" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?

almanca-nennen-vs-rufen-nedir-nasil-ayirt-edilir.jpg

Temel Fark ve Mantık
"Nennen" ve "rufen" fiilleri arasındaki temel fark aslında oldukça basit. "Nennen," bir şeyi veya birini isimlendirmek anlamına gelirken, "rufen" birine seslenmek veya çağırmak için kullanılır. Yani, birine "adını koymak" istiyorsanız "nennen," ama "gel buraya!" diye seslenmek istiyorsanız "rufen" kullanırsınız... İşte bu kadar!

Kullanım Senaryoları ve Tablo
Peki, hangi durumda hangisini seçeceğiz? İşte burada olayın püf noktası devreye giriyor. "Nennen" genellikle bir kişiye veya nesneye isim verirken, "rufen" ise fiziksel veya sanal bir çağrı sırasında kullanılıyor. Düşün bir, "Ben ona 'Kaptan' diyorum" derken "nennen" kullanılır, ama "Hey Kaptan, buraya gel!" derken "rufen" demen lazım.

| Fiil | Kullanım Durumu |
|--------|----------------------------|
| nennen | İsimlendirmek, ad koymak |
| rufen | Seslenmek, çağırmak |

Hata Avcısı ve Püf Noktaları
İşte en sık yapılan hatalar ve bu hataları önlemek için akılda kalıcı bir "eşek köprüsü." Çoğu kişi "nennen" ve "rufen" fiillerini birbirinin yerine kullanabiliyor. Mesela, "Er ruft seinen Hund 'Bello'" demek yerine "Er nennt seinen Hund 'Bello'" demelisiniz. Bak şimdi abi, burada olay aslında şu: "Rufen" bir eylemi tetikler, yani fiziksel bir çağrı vardır; "nennen" ise sadece bir isimlendirme eylemidir.

Örnek Düellosu:
- Nennen:
- "Ich nenne ihn Tom." (Ben ona Tom diyorum.)
- "Sie nennt das Buch 'Die Reise'." (O, kitaba 'Yolculuk' diyor.)
- "Wir nannten den Hund 'Rex'." (Köpeğe 'Rex' dedik.)

- Rufen:
- "Ich rufe meinen Freund." (Arkadaşımı çağırıyorum.)
- "Sie ruft laut um Hilfe." (O, yüksek sesle yardım çağırıyor.)
- "Er rief nach seinem Hund." (O, köpeğine seslendi.)

Zaman Makinesi:
- Präsens: "Ich nenne ihn Tom." / "Ich rufe meinen Freund."
- Perfekt: "Ich habe ihn Tom genannt." / "Ich habe meinen Freund gerufen."
- Präteritum: "Ich nannte ihn Tom." / "Ich rief meinen Freund."

Yapma Bunu! Birine seslenirken yanlışlıkla "nennen" kullanmak! "Ich nenne dich!" dediğinde, karşındaki kişi şaşkınlıkla bakabilir çünkü ona isim koyuyorsun gibi algılanabilir. Aslında mesele şu: "rufen" ile sesleniyorsun, "nennen" ile isimlendiriyorsun...

Ayırt Edici Soru: "Birine isim mi veriyorsun, yoksa onu çağırıyor musun?" Önce bunu düşün, sonra kararını ver...

Hadi şimdi, sen de en çok hangi fiilleri karıştırıyorsun? Aşağıya yaz, bir sonraki yazıda onu çözelim 👇

Aşağıdaki konularda ilgini çekebilir:

Almanca "leihen vs. mieten" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?
Almanca "kennen vs. wissen" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?
Almanca "lernen vs. studieren" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?
Almanca "trinken vs. saufen" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?
Almanca "flüchten vs. fliehen" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?

<-- AlmancaForum -->

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst Alt