Neler yeni

Willkommen im Almanca Forum

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerimizle sohbet edebilir, bildirimleri alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsiz, öyleyse ne bekliyorsunuz?

Almanca "kommen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?

seyfi

Vip Üye
Üye
almanca-kommen-nedir-ne-anlama-gelir-nasil-kullanilir.jpg

Almanca "kommen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?

Bam! Almanca'da "kommen" kelimesi, ilk bakışta sıradan bir fiil gibi görünse de, aslında dilin derinliklerinde oldukça fazla anlam barındırıyor. "Gelmek" anlamına gelen bu kelime, sadece fiziksel bir mesafeyi aşmayı değil, aynı zamanda birçok bağlamda da karşımıza çıkıyor. "Kommen" kelimesinin kökeni, Almancanın tarihsel gelişimi ile yakından alakalı. Orta Çağ'dan itibaren dilimizde yer eden bu kelime, zamanla farklı anlam katmanları kazandı. Örneğin, "Ich komme aus der Türkei." (Türkiye'den geliyorum) cümlesinde, fiziksel bir yerden bahsediyoruz; ama "Ich komme mit dem Zug." (Trenle geliyorum) ifadesinde, ulaşım aracını vurguluyoruz. Hatta sadece gelmek değil, aynı zamanda bir duruma katılmak veya bir olayı ifade etmek için de kullanabiliyoruz.

Günlük hayatta "kommen" kelimesi, birbirinden farklı senaryolarla karşımıza çıkıyor. Düşün bir, bir arkadaşın seni bir kafeye davet ediyor ve "Kommst du heute Abend?" (Bu akşam geliyor musun?) diye soruyor. Burada, bir yere gitme eylemi gündeme geliyor. Bir başka örnek ise, iş yerinde patronun sana "Kommen Sie bitte in mein Büro." (Lütfen ofisime geliniz.) dediğinde, burada resmi bir dil kullanılıyor. Çünkü patronunla iletişim kurarken "Sie" yani resmi dil kullanmak durumundasın. Oysa yakın arkadaşınla böyle bir diyalogda "Komm mal her!" (Gel bakalım buraya!) diyebilirsin. İşte bu noktada dilin tonlaması ve samimiyeti devreye giriyor.

Kültürel açıdan "kommen" kelimesinin nüansları da oldukça ilginç. Almanya'da sosyal etkileşimde bulunurken "kommen" kelimesi sıkça kullanılıyor. Mesela, bir partiye davet edildiğinde, "Ich komme zu deiner Feier." (Senin partine geliyorum.) demek, dostluk ve bağlılık ifadesi olarak algılanır. Ayrıca, "Ich komme aus der Türkei." ifadesi, sadece coğrafi bir bilgi vermekle kalmaz, aynı zamanda kendi kültürel kimliğini de ortaya koyar. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var: "Kommen" kelimesini yanlış kullanmak, bazen komik durumlara yol açabilir. Mesela, bazıları "Ich bin gekommen" (Ben geldim) yerine "Ich komme" (Geliyorum) demeyi tercih ediyor. Bu, zamanın yanlış kullanılmasından kaynaklanıyor. "Abi bak şimdi, geçmişte gelmişim ama şu an buradayım; bu yüzden 'bin' kullanmalısın!" demek gerek. Son olarak, "kommen" kelimesine benzer ifadeler arasında "fahren" (gitmek), "gehen" (yürümek) gibi kelimeler var. Ancak, "kommen" kelimesi, daha sıcak ve samimi bir bağ kurarken, diğerleri genellikle daha mekanik bir anlam taşıyor. Hadi sen de gel, "kommen" ile ilgili deneyimlerini paylaş! İlk duyduğunda ne düşündün? Belki de komik bir anın vardır, aşağıya dökül bakalım 👇

Aşağıdaki konularda ilgini çekebilir:

Almanca "debattieren" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Almanca "beginnen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Almanca "klagen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Almanca "kaufen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Almanca "gratulieren" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?

<-- AlmancaForum -->

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst Alt