Neler yeni

Willkommen im Almanca Forum

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerimizle sohbet edebilir, bildirimleri alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsiz, öyleyse ne bekliyorsunuz?

Almanca İş Görüşmesi (Mülakat) Açılış ve Kapanış Cümleleri

almanca-is-gorusmesi-mulakat-acilis-ve-kapanis-cumleleri.jpg

Almanca İş Görüşmesi (Mülakat) Açılış ve Kapanış Cümleleri

Kalıbın Mantığı ve Doğuşu
Almanya'da bir iş görüşmesine girdiğinizde, ilk izlenim her şeydir. Açılış cümleleri, sadece selamlaşmakla kalmaz; aynı zamanda kendinizi tanıtma ve rahat bir atmosfer oluşturma fırsatıdır. İşte burada "Zaman Makinesi" devreye giriyor. Mesela, "Ich habe mich sehr auf unser Gespräch gefreut" (Görüşmemizi dört gözle bekliyordum.) cümlesi, karşı tarafa samimi bir yaklaşım sunar. Biraz daha geçmişe gidip “Ich freute mich sehr auf unser Gespräch” (Görüşmemizi dört gözle bekliyordum) dediğinizde ise, geçmişteki bir heyecanı paylaşmış olursunuz. Ve tabii ki geleceğe dair bir şey söylemek isterseniz, "Ich werde mich freuen, Sie kennenzulernen" (Sizi tanımak için sabırsızlanıyorum) diyebilirsiniz.

Günlük Hayattan Senaryolar
Bir iş görüşmesinin açılışında, her zaman bir diyalog ortamı oluşturmaya çalışın. Mesela, "Guten Tag, mein Name ist Ahmet, ich bin hier für das Vorstellungsgespräch" (Merhaba, benim adım Ahmet, buradayım iş görüşmesi için.) diyerek kendinizi tanıtabilirsiniz. Karşı tarafın da bir şeyler söylemesini bekleyin: “Freut mich, Sie kennenzulernen, Herr Ahmet!” (Sizi tanımak güzel, Bay Ahmet!) gibi bir yanıt alabilirsiniz. Kapanışta ise, "Vielen Dank für Ihre Zeit, ich hoffe, wir sehen uns bald wieder" (Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim, umarım yakında tekrar görüşürüz.) demek oldukça etkili bir kapanış olur. Böylelikle, görüşmeyi samimi bir havada sonlandırmış olursunuz.

Kültürel Püf Noktaları ve Nüanslar
Almanya'da iş görüşmeleri, genellikle resmiyetle başlar fakat zamanla daha samimi hale gelebilir. Burada "Nezaket Ayarı" devreye giriyor. Resmi bir dil kullanacaksanız, "Sie" formunu tercih etmelisiniz; bu, patrona hitap ederken uygundur. Örneğin, "Haben Sie Fragen?" (Sorularınız var mı?) derken dikkatli olun. Ama yakın bir arkadaşınıza konuşuyorsanız, "Du" kullanabilirsiniz. “Hast du Fragen?” (Soruların var mı?) gibi. Ancak dikkat! "Yapma Bunu" kısmına gelirsek, bazıları "Ich habe keine Fragen" (Sorum yok) derken bunu fazla resmi bir şekilde kullanabiliyor. Abi bak şimdi, bu cümle soğuk bir izlenim yaratabilir; bu yüzden daha samimi bir dil kullanmak her zaman iyidir. "Kardeş İfadeler" arasında ise "Ich bin gespannt" (Merak ediyorum) ve "Ich freue mich auf" (Heyecanla bekliyorum) cümlelerini düşünebilirsiniz. Hangisi daha "Almancı"? Bence "Ich freue mich auf" daha sıcak bir ifade…

Sonuç olarak, iş görüşmelerinde açılış ve kapanış cümleleri, iletişiminizi güçlendiren en önemli unsurlardan biri. Hadi sen de gel, bu konudaki deneyimlerini paylaş! İlk iş görüşmende yaşadığın komik bir anı ya da öğrendiğin ilginç bir ifadeyi yaz, merakla bekliyoruz! 👇

Aşağıdaki konularda ilgini çekebilir:

Almanca "Emin Değilim" Nasıl Denir? Şüphe Belirtme
Almanca "Karnım Acıktı" ile "Kurt Gibi Açım" Arasındaki Fark
Almanca "Proje Gecikecek" Haberini Verme Yolları
Almanca "Her Şey Yolunda" Demenin 10 Farklı Seviyesi
Almanca "Lafı Evirip Çevirme" Demenin Farklı Yolları

<-- AlmancaForum -->

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst Alt