Neler yeni

Willkommen im Almanca Forum

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerimizle sohbet edebilir, bildirimleri alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsiz, öyleyse ne bekliyorsunuz?

Almanca "hinten vs. rückwärts" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?

almanca-hinten-vs-ruckwarts-nedir-nasil-ayirt-edilir.jpg

### Almanca "hinten vs. rückwärts" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?

Almanca'da iki farklı kelime olan "hinten" ve "rückwärts" arasındaki fark, dil öğrenenler için zaman zaman kafa karıştırıcı olabilir. "Hinten", genellikle bir nesnenin veya kişinin arka tarafını, yerini veya yönünü belirtirken, "rückwärts" daha çok geri gitme, geri hareket etme anlamında kullanılır. Yani, "hinten" konum, "rückwärts" ise hareket anlamında öne çıkar. Bunu aklınızda tutmak, bu iki kelimeyi ayırt etmenin ilk adımı…

### Kullanım Senaryoları ve Tablo

"Hinten", genellikle yer veya yön belirtirken, "rückwärts" hareketten bahsedildiğinde tercih edilir. Örneğin, bir şeyin arkasında durmak istiyorsanız "Ich stehe hinten" (Ben arkada duruyorum) dersiniz. Ancak geri gitmekten bahsediyorsanız, "Ich gehe rückwärts" (Ben geri gidiyorum) demelisiniz. İşte bu iki terimin kullanımına dair bir karşılaştırma tablosu:

| Terim | Anlamı | Kullanım Örneği |
|------------|--------------------------|--------------------------------------|
| Hinten | Arka, geride | "Die Katze sitzt hinten." (Kedi arkada oturuyor.) |
| Rückwärts | Geri, geri doğru hareket | "Er fährt rückwärts." (O geri sürüyor.) |

Böylece hangi durumda hangisini kullanacağınızı belirlemek daha kolay hale geliyor.

### Hata Avcısı ve Püf Noktaları

En sık yapılan hatalardan biri bu iki terimi birbirinin yerine kullanmaktır. Örneğin, "Ich gehe hinten" (Ben arkada gidiyorum) demek istiyorsanız, bu cümle yanlış bir anlam ifade eder. Düşün bir, "hinten" yer belirtirken, "rückwärts" hareketi ifade ediyor. Bak şimdi abi, burada olay aslında şu; "hinten" bir şeyin konumunu belirtirken, "rückwärts" geri gitmeyi ifade ediyor. Kafanız karışmasın!

Unutmayın ki "rückwärts" kelimesi, hareketle ilgili bir eylemi ifade ederken, "hinten" yalnızca bir konum belirtir. Akılda kalması için şöyle bir "Eselbrücke" (eşek köprüsü) düşünebilirsiniz: "Rückwärts" kelimesinde "r" harfi geri hareket eden bir şeyi temsil etsin; "hinten" ise "h" harfi ile arka tarafı aklınızda tutun. Yani "r" geri gider, "h" arkada durur.

Bir de şunu unutmayın; "Ich bin hinten" (Ben arkadayım) diyebilirsiniz, ama "Ich bin rückwärts" (Ben geri durumdayım) demek dil bilgisi açısından biraz garip olur… Zaman perspektifine gelince, her iki kelimeyi farklı zamanlarda kullanarak da pratik yapabilirsiniz:

- Präsens: "Ich stehe hinten." (Ben arkada duruyorum.) / "Ich gehe rückwärts." (Ben geri gidiyorum.)
- Perfekt: "Ich bin hinten gestanden." (Ben arkada durdum.) / "Ich bin rückwärts gegangen." (Ben geri gittim.)
- Präteritum: "Ich stand hinten." (Ben arkada durdum.) / "Ich ging rückwärts." (Ben geri gittim.)

Sonuç olarak, kendinize şu soruyu sormayı deneyin: "Bir nesne ya da kişi arkamda mı duruyor, yoksa ben mi geri hareket ediyorum?" Bu, doğru terimi seçmenize yardımcı olacaktır.

Hadi sen de gel, Almanca'da hangi ikiliyi karıştırıyorsun? Aşağıya yaz, bir sonraki yazıda onu çözelim 👇

Aşağıdaki konularda ilgini çekebilir:

Almanca "versprechen vs. abmachen" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?
Almanca "wieder vs. wider" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?
Almanca "der Sakko vs. das Sakko" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?
Almanca "der Radius vs. das Radius" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?
Almanca "schwimmen vs. tauchen" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?

<-- AlmancaForum -->

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst Alt