Neler yeni

Willkommen im Almanca Forum

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerimizle sohbet edebilir, bildirimleri alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsiz, öyleyse ne bekliyorsunuz?

Almanca "hier vs. her" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?

almanca-hier-vs-her-nedir-nasil-ayirt-edilir.jpg

# Almanca "hier vs. her" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?

Almanca öğrendikçe, bazı kelimelerin birbirine benzerliği kafa karıştırıcı hale gelebiliyor. Bugün "hier" ve "her" kelimeleri üzerinde duracağız. Bu iki terim, hem ses olarak benzerlik taşıyor hem de yanlış kullanımda sıkça karşılaşılan hatalar arasında yer alıyor. Peki, bu iki kelimenin temel farkı nedir? Gelin, hemen derinlemesine inceleyelim.

## Temel Fark ve Mantık

Öncelikle, "hier" ve "her" kelimeleri tamamen farklı anlamlar taşır. "Hier", Türkçeye "burada" olarak çevrilen bir kelimedir ve bir yer belirttiği için genellikle fiziksel bir konumu ifade eder. Örneğin, "Ich bin hier" (Ben buradayım) cümlesi, tam olarak bulunduğunuz yeri belirtir. Diğer yandan, "her" ise "oraya" anlamına gelir ve yönelme bildiren bir kelimedir. Yani, bir yere doğru gitmeyi ifade eder. Örneğin, "Ich gehe her" (Oraya gidiyorum) cümlesi, belirli bir yere doğru hareket ettiğinizi belirtir. İşte tam burada bu iki kelime arasındaki büyük fark ortaya çıkıyor.

## Kullanım Senaryoları ve Tablo

Bu iki kelimeyi kullanırken dikkat etmemiz gereken bazı senaryolar var. "Hier" kelimesini, bulunduğunuz yeri ifade ederken kullanmalısınız. Örneğin, bir arkadaşınıza "Ich bin hier mit dir" (Seninle buradayım) dediğinizde, o anki konumunuzu belirtiyorsunuz. "Her" kelimesi ise bir yere doğru hareket ederken kullanılır. Örneğin, "Komm her!" (Buraya gel!) dediğinizde, birisini belirli bir yere çağırıyorsunuz. İşte bu iki kelimenin kullanımını daha iyi anlamak için aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz:

| Kelime | Anlamı | Kullanım Durumu |
|--------|--------------|----------------------------------|
| Hier | Burada | Bulunduğunuz yer |
| Her | Oraya | Bir yere doğru hareket |

## Hata Avcısı ve Püf Noktaları

Hataları yakalamak, dil öğreniminde oldukça önemlidir. "Hier" ve "her" kelimeleri arasında en yaygın hata, bunların yanlış yerlerde kullanılmasıdır. Örneğin, "Ich bin her" demek, "Ben oradayım" demek gibi bir anlama gelir ki bu doğru bir ifade değil. Bak şimdi abi, burada olay aslında şu: "hier" burada olduğunuzu, "her" ise oraya gitmekte olduğunuzu ifade eder.

Bunların karıştırılmaması için bir "Eselbrücke" yani eşek köprüsü oluşturalım: "Hier" kelimesi "içinde" harfini barındırıyor gibi düşün. İçinde bulunduğunuz yeri ifade ediyor. "Her" kelimesi ise "yola" benziyor, çünkü bir yere doğru gitmeyi anlatıyor. Ayrıca, örnek cümleler üzerinden de bu kelimelerin kullanımlarını pekiştirebiliriz:

1. "Hier ist mein Buch." (Burada kitabım var.)
2. "Ich komme hier oft her." (Buraya sıkça geliyorum.)
3. "Wir sind hier zusammen." (Burada birlikteyiz.)

Şimdi, bu kelimeleri farklı zamanlarda kullanarak gözlemleyelim:

- Präsens: "Ich bin hier." (Ben buradayım.)
- Perfekt: "Ich bin hier gewesen." (Ben burada bulundum.)
- Präteritum: "Ich war hier." (Ben buradaydım.)

Düşünmek için bir soru: "Eğer 'hier' ve 'her' kelimelerini yan yana kullanırsam, hangi cümle doğru olur?" Cevabınızı bulmak için biraz düşünün...

Son olarak, siz en çok hangi ikiliyi karıştırıyorsunuz? Aşağıya yazın, bir sonraki yazıda onu çözelim 👇

Aşağıdaki konularda ilgini çekebilir:

Almanca "denken vs. nachdenken" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?
Almanca "schlafen vs. einschlafen" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?
Almanca "bringen vs. holen" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?
Almanca "erinnern vs. merken" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?
Almanca "künftig vs. zukünftig" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?

<-- AlmancaForum -->

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst Alt