Neler yeni

Willkommen im Almanca Forum

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerimizle sohbet edebilir, bildirimleri alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsiz, öyleyse ne bekliyorsunuz?

Almanca Avukat Randevusunda Haklarını Savunma Cümleleri

almanca-avukat-randevusunda-haklarini-savunma-cumleleri.jpg

Kalıbın Mantığı ve Doğuşu

Almanca'da haklarınızı savunurken kullanacağınız ifadeler, dilin hem resmi hem de günlük kullanımında önemli bir yer tutar. Örneğin, "Ich möchte mein Recht geltend machen" (Haklarımı savunmak istiyorum) gibi bir cümle, avukat randevularında sıkça kullanılır. Bu tür kalıplar, Almanya'da adalet sistemine olan güvenin bir yansıması olarak doğmuş ve gelişmiştir. Düşünsene, bu kalıpla geçmişte birçok kişi haklarını korumuş, şimdi de senin elinde bir anahtar gibi duruyor...

Günlük Hayattan Senaryolar

Bir avukat randevusunda, avukatınıza "Ich habe das Gefühl, dass..." (Hissediyorum ki...) ile başlayan bir cümle kurmanız, duygularınızı ve düşüncelerinizi açıkça ifade etmenizi sağlar. Mesela, bir davada "Ich habe das Gefühl, dass mein Recht verletzt wurde" (Hissediyorum ki hakkım ihlal edildi) diyebilirsiniz. Günlük hayatta da bu kalıbı kullanarak, "Ich habe das Gefühl, dass wir heute gewinnen werden" (Bugün kazanacağımızı hissediyorum) gibi cümlelerle duygularınızı paylaşabilirsiniz. Valla, günlük dilde de bu kalıplar iş görür...

Kültürel Püf Noktaları ve Nüanslar

Almanca'da resmi ve samimi dil kullanımı arasında ciddi farklar vardır. Avukatınıza "Sie" formunu kullanarak, "Könnten Sie mir bitte helfen?" (Bana yardım edebilir misiniz?) diyebilirsiniz. Ancak kankanıza "Du" formunu kullanarak, "Kannst du mir helfen?" (Bana yardım edebilir misin?) demek daha uygun olur. "Abi bak şimdi" dercesine, bu farkı anlamak önemli, çünkü yanlış kullanım durumu gerginleştirebilir. Genellikle yapılan bir hata, "Du" formunu resmi ortamlarda kullanmaktır, ki bu pek hoş karşılanmaz... "Haklarımı savunmak istiyorum" anlamına gelen "Ich möchte mein Recht geltend machen" ifadesi yerine, daha yumuşak bir dille "Könnten wir darüber sprechen?" (Bunu konuşabilir miyiz?) demek, durumu daha nazik bir şekilde ele almanı sağlar. Kardeş ifadelerle karşılaştıracak olursak, "Ich will mein Recht haben" daha keskin ve talepkâr dururken, "Ich wäre dankbar, wenn..." (Eğer... olursa minnettar olurum) daha "Almancı" ve kibar bir ifade olur.

Hadi, siz bu deyimi ilk duyduğunuzda ne anlamıştınız? Komik bir anınız varsa dökülün bakalım 👇

Aşağıdaki konularda ilgini çekebilir:

Almanca "Spam" ve "Reklam" Engelleme Talebi Nasıl Yapılır?
Almanca "İş Sözleşmemi Feshetmek İstiyorum" Nasıl Denir?
Almanca "Hadi Oradan!" ve İnanmadığını Belirtme Cümleleri
Almanca "Proje Gecikecek" Haberini Verme Yolları
Almanca Bahçe İşleri ve Komşuyla Bitki Takası Diyaloğu

<-- AlmancaForum -->

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst Alt