Neler yeni

Almanca "adressieren" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?

kerimoncu

Vip Üye
Üye
almanca-adressieren-nedir-ne-anlama-gelir-nasil-kullanilir.jpg

**Bilgi Kutusu**
**Almanca "adressieren" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?**

**Almanca "adressieren" Kavramı ve Temel Anlamı**
"Adressieren" Almanca'da oldukça sık kullanılan bir fiildir ve temel anlamı "adreslemek" veya "hitap etmek" olarak açıklanabilir. Örneğin, bir mektubu göndermek için zarfın üzerine alıcının adresini yazdığınızda "einen Brief adressieren" dersiniz. Ancak bu kelime, farklı bağlamlarda da kullanılabilir. Resmi yazışmalarda veya toplantılarda birine hitap etmek için de kullanılabilir. Öyle ki, biriyle konuşurken konuyu kime yönlendirdiğiniz de bu fiille ifade edilebilir. İşte bu çeşitlilik, "adressieren" kelimesinin dildeki önemini artırır...

**"Adressieren" Farklı Zamanlarda Nasıl Kullanılır?**
"Adressieren" fiilini çeşitli zamanlarda kullanmak mümkündür. Örneğin, Präsens zamanında "Ich adressiere den Brief" (Mektubu adresliyorum) diyebilirsiniz. Geçmişteki bir eylemi tarif ederken Perfekt kullanarak "Ich habe den Brief adressiert" (Mektubu adresledim) ifadesini kullanabilirsiniz. Präteritum zamanı için "Ich adressierte den Brief" (Mektubu adresledim) şeklinde konuşabilirsiniz. Gelecek zaman Futur I'de ise "Ich werde den Brief adressieren" (Mektubu adresleyeceğim) diyebilirsiniz. İşte bu kadar basit! Şimdi bir de günlük konuşmadan bir diyalog örneği:
A: "Hast du den Brief schon adressiert?" (Mektubu adresledin mi?)
B: "Ja, ich habe ihn gestern adressiert." (Evet, dün adresledim.)
Bakın nasıl kolayca cümle kurabiliyoruz...

**Resmi ve Samimi Kullanım Farkları ile Yanlış Kullanım Örnekleri**
Resmi bir mektup yazarken "Sehr geehrte Damen und Herren, ich möchte dieses Thema adressieren" (Sayın Bayanlar ve Baylar, bu konuyu ele almak istiyorum) gibi bir cümleyle başlamak oldukça yaygındır. Ancak samimi bir arkadaşınıza "Hey, ich wollte das Thema adressieren" (Hey, konuyu ele almak istedim) diyebilirsiniz. Yanlış kullanım örneği ise "Ich adressiere das Problem zu ihm" (Sorunu ona adresliyorum) gibi bir cümlede görülür. Burada "adressieren" yanlış kullanılmış çünkü sorunları "ele almak" yerine "adreslemek" gibi anlaşılabilir! İfade açısından doğru olan "Ich spreche das Problem bei ihm an" (Sorunu onunla konuşuyorum) olmalıdır. "Adressieren" fiili, "ansprechen" (ele almak) ve "anreden" (hitap etmek) gibi ifadelerle benzerlik gösterir ama farklı bağlamlarda kullanılır. İşte dilin incelikleri...

Siz de bu ifadeyle 3 farklı zaman kullanarak örnek yazın bakalım 👇

**

Aşağıdaki konularda ilgini çekebilir:

Almanca "anregen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Verben Mit Präposition Plus Dativ (D) Oder Akkusativ (A)
Almanca "Lautet" Ne Demek? Kullanımı Ve Örnekleri
Almanca ''Auf Der Linken-Rechten Seite'' Cümle Örnekleri
Almanca "ändern" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?

<!-- internal-links-bot -->

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst Alt