Neler yeni

Almanca "abschließen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?

kerimavaz

Vip Üye
Üye
almanca-abschliessen-nedir-ne-anlama-gelir-nasil-kullanilir.jpg

**Bilgi Kutusu**

**Almanca "abschließen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?**

**Almanca "abschließen" Kelimesinin Anlamı ve Temel Kullanımı**
"Abschließen" kelimesi Almancada bir eylemi sonlandırmak veya tamamlamak anlamına gelir. Bir kapıyı kilitlemekten bir anlaşmayı sonuçlandırmaya kadar geniş bir kullanım alanı vardır. Bu kelime, günlük hayatta hem resmi hem de samimi durumlarda sıkça karşımıza çıkar. Örneğin, "Ich schließe die Tür ab" cümlesi, "Kapıyı kilitliyorum" anlamına gelir. Resmi yazışmalarda ise bir projeyi bitirmek anlamında kullanılabilir... İşin özeti, bir şeyin tamamlandığını ifade ederken bu kelimeyi kullanırız.

**Zamanlar Arasında "abschließen" Kullanımı**
Bu kelimeyi farklı zamanlarda kullanmak oldukça yaygındır. Präsens (şimdiki zaman) örneği olarak "Ich schließe das Projekt ab" cümlesi "Projeyi tamamlıyorum" demektir. Perfekt (geçmiş zaman) için "Ich habe das Projekt abgeschlossen", yani "Projeyi tamamladım" şeklinde kullanılır. Präteritum (geçmiş zamanın bir başka formu) örneği "Ich schloss das Projekt ab", "Projeyi bitirdim" anlamına gelir. Gelecek zaman olan Futur I'da ise "Ich werde das Projekt abschließen" diyerek "Projeyi tamamlayacağım" ifadesi kullanılır. Diyalog örnekleriyle zenginleştirecek olursak:
A: "Hast du den Vertrag schon abgeschlossen?"
B: "Ja, ich habe ihn gestern abgeschlossen."
A: "Anlaşmayı imzaladın mı?"
B: "Evet, dün imzaladım."

**Resmi ve Samimi Kullanım Farkları ile Yanlış Kullanım Örnekleri**
Resmi bir dilde, mesela iş ortamında, "abschließen" kelimesi "Projeyi bu ayın sonunda tamamlamak istiyoruz" gibi cümlelerle kullanılabilir: "Wir möchten das Projekt bis Ende des Monats abschließen". Samimi bir ortamda ise, "Abi ya, şu işi bir an önce kapatmamız lazım" derken "abschließen" kelimesi kullanılabilir. Yanlış kullanıma örnek olarak "Ich abschließe das Tür" ifadesi verilebilir. Burada fiilin yanlış çekimi yapılmış, doğru cümle "Ich schließe die Tür ab" olmalıdır. Benzer ifadelerle karşılaştırdığımızda, "beenden" kelimesi de tamamlamak anlamına gelse de daha çok "bir faaliyeti sonlandırmak" anlamında kullanılır ve nüans farkları vardır. "Abschließen" daha çok fiziksel bir bitişi veya resmi bir eylemi ifade ederken, "beenden" genellikle soyut veya duygusal bitişleri ifade eder.

Siz de bu ifadeyle 3 farklı zaman kullanarak örnek yazın bakalım 👇

===

Aşağıdaki konularda ilgini çekebilir:

Almanca "Werbung" Nedir, Ne Anlama Gelir?
Almanca Fiiler Ve Türkçe Anlamları
Almanca "abfahren" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Almanca Kelime Listesi B2 Telc
Almanca "ändern" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?

<!-- internal-links-bot -->

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst Alt