Neler yeni

Almanca "ablehnen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?

HaticeK

Vip Üye
Üye
almanca-ablehnen-nedir-ne-anlama-gelir-nasil-kullanilir.jpg

**Bilgi Kutusu**
**Almanca "ablehnen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?**

Almanca'da "ablehnen" fiili, Türkçe'de "reddetmek" anlamına gelir. Bu fiil, bir öneri veya teklifi kabul etmemek, bir talebi geri çevirmek gibi durumlarda kullanılır. Resmi bir toplantıda teklifleri değerlendirdiğimizde, "Wir lehnen den Vorschlag ab" diyebiliriz. (Öneriyi reddediyoruz.) Günlük yaşamda ise daha samimi bir ortamda "Ich lehne das ab" ifadesini kullanabiliriz. (Bunu reddediyorum.) Bu fiilin kullanımı, dilin farklı zaman formlarında da değişiklik gösterir. Mesela, geçmiş zamanla "Ich habe das abgelehnt" (Bunu reddettim) veya gelecek zamanla "Ich werde das ablehnen" (Bunu reddedeceğim) şeklinde ifade edilebilir...

"Ablehnen" kelimesinin kullanımı esnek olmakla birlikte, dilin inceliklerini bilmek önemlidir. Resmi bir ortamda, kibar bir dille "Leider muss ich Ihr Angebot ablehnen" (Maalesef teklifinizi reddetmek zorundayım) denebilir. Bu, nazik bir red anlamına gelir. Samimi bir ortamda ise, "Das passt mir nicht, ich lehne das ab" (Bu bana uymaz, bunu reddediyorum) gibi ifadeler kullanılabilir. Şimdi, bir arkadaşla diyaloğumuzu düşünelim:
- "Kommst du heute Abend mit uns?"
- "Nein, ich lehne ab, ich bin müde."
(Türkçesi: Bu akşam bizimle geliyor musun? Hayır, reddediyorum, yorgunum.)

Yanlış kullanıma örnek vermek gerekirse, "Ich bin ablehnen" ifadesi yanlıştır çünkü "ablehnen" bir fiildir ve böyle doğrudan bir isim gibi kullanılamaz. Doğru kullanım "Ich lehne ab" olmalıdır. Bu hata genellikle Almanca'ya yeni başlayanlarda görülür. "Ablehnen" fiilini benzer ifadelerle karşılaştırırsak, "verweigern" (reddetmek, inkar etmek) daha katı bir anlam taşır. "Ablehnen" ise daha genel ve esnek bir kullanıma sahiptir.

Sonuç olarak, "ablehnen" fiili, Almanca'da sıkça kullanılan ve farklı zamanlarda esnek bir şekilde ifade edilebilen bir fiildir. Örneğin, bir teklifi reddettiğinizde "Ich werde das ablehnen" diyebilirsiniz. Şimdi sizin de bu ifadeyle üç farklı zaman kullanarak örnek yazmanızı istiyorum! 👇

**

Aşağıdaki konularda ilgini çekebilir:

Flash Kart Hazırlama Prosu (Excel)
Almanca Während Nedir Ve Nasıl Kullanılır?
Almanca "abmelden" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Almanca "anstellen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Almanca "absagen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?

<!-- internal-links-bot -->

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst Alt