Neler yeni

Willkommen im Almanca Forum

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerimizle sohbet edebilir, bildirimleri alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsiz, öyleyse ne bekliyorsunuz?

Almanca "fliehen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?

gulnurlehrerin

Vip Üye
Üye
almanca-fliehen-nedir-ne-anlama-gelir-nasil-kullanilir.jpg

Almanca "fliehen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?

Almanca dilinde "fliehen" kelimesi, "kaçmak" ya da "kaçış" gibi anlamlar taşır. Ancak bu kelimenin derinliklerine inince, sadece fiziksel bir kaçış değil, aynı zamanda duygusal ya da zihinsel bir kaçış da ifade ettiğini görebiliyoruz. Bu kelimenin kökeni Almanca'nın eski dil yapılarından gelir. Genellikle zor bir durumdan ya da tehlikeden uzaklaşmak için kullanılır. "Fliehen" kelimesinin farklı zamanlarda kullanımını düşündüğümüzde, "Ich fliehe" (ben kaçıyorum), "Ich bin geflohen" (kaçtım), "Ich floh" (kaçtım - geçmişte) ve "Ich werde fliehen" (kaçacağım - gelecekte) gibi örneklerle karşılaşıyoruz.

Günlük hayatta "fliehen" kelimesi birçok senaryoda karşımıza çıkıyor. Bir kütüphanede kitaplar arasında kaybolmuş bir arkadaşım, panik içinde bana "Ich muss fliehen!" (Kaçmalıyım!) dediğinde, o an ne kadar çaresiz olduğunu hissetmiştim. Bir başka zaman, bir arkadaşım işten çıkarken "Ich bin geflohen!" (Kaçtım!) derken, aslında iş yerinden ayrılmanın verdiği rahatlamayı kastediyordu. Yani "fliehen", bazen günlük hayatta basit bir durumdan kurtulma isteğini, bazen de daha ciddi bir durumu ifade edebilir.

Kültürel anlamda "fliehen" kelimesi, Almanca konuşulan ülkelerde pek çok nüansa sahip. Mesela, resmi bir ortamda patronunuza "Sie fliehen" diyorsanız, bu durumun ciddiyetini belirtmiş olursunuz. Ancak samimi bir arkadaşınıza "Du fliehst" dediğinizde, bu biraz daha mizahi bir anlam kazanır. "Yapma bunu" kısmında ise, genellikle bu kelimenin yanlış kullanıldığı bir durum var: "Ich flohe" (kaçtım) yerine "Ich fliehen" demek gibi... Abi bak şimdi, bu yanlış çünkü fiilin çekimi burada doğru yapılmamış oluyor. Bunun yerine "ich fliehe" ya da "ich bin geflohen" demek daha doğru. "Fliehen" kelimesine benzer ifadeler arasında "entkommen" (kaçmak), "ausreißen" (kaçmak) ve "flüchten" (sığınmak) bulunuyor. Ancak "fliehen" daha yaygın ve "Almancı" duruyor. İşte böyle, "fliehen" kelimesi sadece bir kaçış değil, aynı zamanda hayatın birçok alanında karşımıza çıkan derin bir kavram.

Siz bu deyimi ilk duyduğunuzda ne anlamıştınız? Komik bir anınız varsa dökülün bakalım 👇

Aşağıdaki konularda ilgini çekebilir:

Almanca "bestehen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Almanca "anziehen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Almanca "anbieten" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Almanca "aufklären" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Almanca "beten" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?

<-- AlmancaForum -->

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst Alt