Neler yeni

Willkommen im Almanca Forum

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerimizle sohbet edebilir, bildirimleri alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsiz, öyleyse ne bekliyorsunuz?

Genel Ben Egemen Haznedar. Benim Almanya Sürecim

Üst konunun geneli ile alakalı konu açarken kullanılır

Egemen Haznedar

Çalışkan
Üye

Kullanıcı Adınız Egemen Haznedar

Herkese merhaba! Ben Egemen, 20 yaşındayım. Gelecek planlarımı Almanya’da bir üniversite eğitimi üzerine kuruyorum. Bu forumun, hem bilgi paylaşımı hem de benzer hedefleri olan insanlarla tanışmak adına çok değerli olduğunu düşünüyorum. Hepinize başarılar!

Almanca Dil Seviyeniz Şu an aktif olarak B1 seviyesindeyim. B2.1 seviyesini görmekteyim. Amacım bu temeli hızla geliştirerek akademik eğitim için gerekli olan ileri seviye sertifikalarımı (TestDaF veya Goethe C1) almak.

Almancayı nerede ve nasıl öğrendiniz? Almanca eğitimime Goethe-Institut bünyesinde başladım ve disiplinli bir şekilde orada devam ediyorum. Kursun yanı sıra günlük hayatımda Almanca içeriklere (makale, video, podcast) vakit ayırarak dili hayatımın merkezine koymaya çalışıyorum.

Kelime Öğrenme Tekniğiniz Kelimeleri öğrenirken 'Anki' gibi aralıklı tekrar uygulamalarını kullanıyorum. Ayrıca akademik hedefim olduğu için kelimeleri sadece anlamlarıyla değil, doğru artikelleri ve sık kullanıldıkları cümle kalıplarıyla birlikte not alarak hafızama yerleştiriyorum.

Ne kadar süredir Almanca öğreniyorsunuz Yaklaşık 7 aydır Almanca üzerine çalışıyorum. Son dönemde özellikle üniversite başvuruları yaklaşırken tempomu oldukça artırdım.

Mesleğiniz nedir? Öğrenciyim. Henüz üniversiteye başlamadım; hedefim lisans eğitimime doğrudan Almanya’da bir üniversitede başlamak. Şu an hazırlık ve başvuru süreciyle ilgileniyorum.

Denklik aldınız mı? Hangi eyalet? Ne kadar sürdü? Henüz mezuniyetim olmadığı için mesleki denklik sürecinde değilim ancak üniversite kabulü için lise diplomamın tanınması ve başvuru şartları üzerine araştırmalar yapıyorum. Almanya’daki üniversite başvuru sistemlerini (Uni-Assist vb.) çözmeye çalışıyorum.

Öneri ve Tavsiyeler Dil öğrenirken en önemli şeyin süreklilik olduğunu düşünüyorum. Özellikle B1 seviyesine gelince insan daha çok konuşmak ve üretmek istiyor; bu noktada hata yapmaktan çekinmeden konuşmaya çalışmak en büyük tavsiyem olur. Unutmayın, disiplin her zaman motivasyondan daha kalıcıdır!