Neler yeni

Willkommen im Almanca Forum

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerimizle sohbet edebilir, bildirimleri alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsiz, öyleyse ne bekliyorsunuz?

Almanca "annehmen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?

seyfi

Vip Üye
Üye
almanca-annehmen-nedir-ne-anlama-gelir-nasil-kullanilir.jpg

**Bilgi Kutusu**
**Kalıbın Mantığı ve Doğuşu**
"Annehmen" kelimesi, Almanca'da "kabul etmek" ya da "varsaymak" anlamında kullanılır. Bu fiil, köken olarak eski Almanca'dan gelir ve günlük hayatta sıkça karşımıza çıkar. Valla, işin özünde "annehmen", bir şeyi olduğu gibi kabul etmek veya bir durumu varsaymak anlamında kullanılır. Mesela, "Ich nehme an, dass du kommst" dediğimde, "Geleceğini varsayıyorum" demiş olurum... Basit ama etkili!

**Günlük Hayattan Senaryolar**
Düşün bir, günlük hayatında "annehmen" kullanabileceğin ne kadar çok durum var! Mesela, bir arkadaşın sana "Kommst du zur Party?" (Partiye geliyor musun?) diye sorduğunda, "Ja, ich nehme an" (Evet, geleceğimi varsayıyorum) diyebilirsin. Veya iş ortamında patronun sana bir görev verdiğinde, "Ich habe die Aufgabe angenommen" (Görevi kabul ettim) şeklinde kullanabilirsin. Resmi bir durumda, "Sie nehmen an, dass das Meeting um 10 Uhr beginnt?" (Toplantının saat 10'da başlayacağını mı varsayıyorsunuz?) şeklinde "Sie" formunu tercih etmelisin. Kankana ise rahatça "Du nimmst an, dass es leicht wird, oder?" (Kolay olacağını varsayıyorsun, değil mi?) diyebilirsin...

**Kültürel Püf Noktaları ve Nüanslar**
Abi bak şimdi, "annehmen" kelimesinin kullanımında dikkat etmen gereken bazı püf noktaları var. En sık yapılan hata, bu kelimeyi yanlış bağlamda kullanmak. Örneğin, "Ich nehme das Wetter an" dediğinde, "Havayı kabul ediyorum" gibi saçma bir anlam çıkar ki, bu pek mantıklı değil. Doğru kullanımda, mesela "Ich nehme an, dass es regnet" (Yağmur yağacağını varsayıyorum) demelisin. Kardeş ifadelerle kıyaslarsak, "vermuten" kelimesi de "varsaymak" anlamına gelir ama "annehmen" daha çok kabul etme anlamında da kullanılır, yani daha geniş bir yelpazesi var. "Glauben" ise inanç belirtir, daha duygusal bir bağ içerir. Hangisi daha "Almancı" durur dersen, "annehmen" pek çok durumda joker gibi iş görür. Valla, bu kelimeyi iyice kavradığında, Almanca konuşurken bir adım öne geçersin...

Hadi siz de bu deyimi ilk duyduğunuzda ne anlamıştınız? Komik bir anınız varsa dökülün bakalım 👇

===

Aşağıdaki konularda ilgini çekebilir:

Almanca "abstimmen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Almanca "anfügen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Almanca "abholen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Almanca "anstellen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Goethe Almanca A1 kelime Listesi

<!-- internal-links-bot -->

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst Alt