Neler yeni

Almanca "anfangen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?

kirazdilek

Vip Üye
Üye
almanca-anfangen-nedir-ne-anlama-gelir-nasil-kullanilir-2.jpg

**Bilgi Kutusu**
**Almanca "anfangen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?**

"Anfangen", Almanca'da "başlamak" anlamına gelir ve günlük dilde sıkça kullanılır. Bu fiil, başlangıçları ifade ederken özellikle önemlidir. Örneğin, bir projeye, bir konuşmaya ya da bir yolculuğa başlangıçtan bahsederken kullanılır. Resmi bir belgede de gayet yerinde durabilir ama dost muhabbeti sırasında da çerez gibi gider. Düşün bir, bir kitabın ilk sayfasını çevirmek gibi... Almanca'da bu fiilin kullanımı oldukça esnektir. Hem resmi hem de samimi ortamlarda yer alabilir.

**"Anfangen" Nasıl Kullanılır?**

"Anfangen" fiilinin farklı zamanlarda kullanımı oldukça yaygındır. Präsens (şimdiki zaman) için "Ich fange an" (Başlıyorum) diyebiliriz. Perfekt (geçmiş zaman) hali ise "Ich habe angefangen" şeklindedir ve "Başladım" anlamına gelir. Präteritum (geçmiş zaman) için "Ich fing an" (Başladım) kullanılır ama biraz daha edebi kalır. Futur I (gelecek zaman) ise "Ich werde anfangen" şeklinde olup "Başlayacağım" demektir. Düşünsene, bu fiil her an her yerde karşımıza çıkabilir.

İki arkadaş arasında geçen bir diyalog:

- A: "Wann fängst du mit dem Projekt an?"
- B: "Ich fange morgen an."

Türkçesi:
- A: "Projeye ne zaman başlıyorsun?"
- B: "Yarın başlıyorum."

**Doğru ve Yanlış Kullanımı, Benzer İfadeler**

"Anfangen" fiilinin kullanımı sırasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Mesela, "Ich fange das Buch" demek yanlış olur, çünkü burada "anfangen" nesne almaz. Doğru kullanım, "Ich fange mit dem Buch an" şeklindedir. Bu tür hatalar, bazen Almanca öğrenenlerin kafasını karıştırabilir. Resmi ve samimi kullanım arasında da ufak nüanslar bulunur. Resmi bir mektupta "Wir fangen mit dem Meeting um 10 Uhr an" (Toplantıya saat 10'da başlıyoruz) denebilirken, arkadaş arasında "Abi ya, 10'da başlıyoruz" demek daha doğaldır.

Benzer fiillerden biri de "beginnen"dir. "Beginnen" daha resmi bir tondadır ve genellikle önemli olaylar için tercih edilir. Ancak, günlük konuşmada "anfangen" daha yaygın ve samimi bir seçimdir. Hadi bakalım, siz de bu ifadeyle 3 farklı zaman kullanarak örnek yazın bakalım 👇

===

Aşağıdaki konularda ilgini çekebilir:

Almanca "anstreben" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Almanca "anschauen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Almanca "addieren" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Almanca Aylar Ve Aylar Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Koupit Falešný Pas (Telegram:+12156109982), Řidičský

<!-- internal-links-bot -->

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst Alt