**Bilgi Kutusu**
**Almanca "anerkennen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?**
Anerkennen kelimesi, Türkçede "tanımak" veya "kabul etmek" anlamına gelir. Bu fiil, bir kişinin ya da bir kurumun bir şeyi ya da bir kimseyi resmi olarak kabul etmesi durumunda kullanılır. Örneğin, bir diplomanın bir ülkede tanınması, "Das Diplom wird anerkannt" şeklinde ifade edilir. Bir başka örnekle, bir başarıyı takdir etmek de aynı kelimeyle anlatılabilir. Yani, "Ich erkenne deine Leistung an" dediğimizde, "Başarını takdir ediyorum" demiş oluruz. Görüyorsunuz, anlamı oldukça geniş ve kullanımı yaygın bir kelime...
Anerkennen fiili, farklı zaman kiplerinde kullanıldığında cümlede farklı tonlar yaratabilir. Şimdiki zaman olan Präsens'te "Ich erkenne deine Mühe an" dediğimizde, "Çabanı takdir ediyorum" anlamına gelir. Geçmiş zaman Perfekt'te ise "Ich habe seine Arbeit anerkannt" şeklinde kullanılarak "Onun çalışmasını tanıdım" anlamı taşır. Geçmiş zaman Präteritum'da bu, "Ich erkannte seine Autorität an" olarak formüle edilebilir ve "Onun otoritesini tanıdım" demektir. Gelecek zaman Futur I'de ise "Ich werde deine Vorschläge anerkennen" şeklinde gelecekteki bir durumu ifade ederiz: "Önerilerini tanıyacağım". İşte size birkaç örnekle bu fiilin zamanlar arası yolculuğu...
Bu kelime, resmi ve samimi bağlamlarda farklı şekillerde kullanılabilir. Resmi bir toplantıda, bir çalışanın çabalarını tanımak, "Wir erkennen Ihre Bemühungen an" şeklinde ifade edilebilirken, samimi bir arkadaş ortamında, "Abi ya, ne güzel iş çıkardın, takdir ettim vallahi!" diyebiliriz. Yanlış kullanım örneği olarak, "Ich anerkenne das Essen" demek doğru değildir çünkü yemek bir başarı ya da resmi bir şey olmadığı için tanınmaz. Burada "anerkennen" yerine "mögen" ya da "schmecken" gibi fiiller kullanmak daha uygun olacaktır. Ayrıca, "anerkennen" kelimesini "bestätigen" (onaylamak) ya da "akzeptieren" (kabul etmek) gibi benzer ifadelerle kıyaslayabiliriz. Her birinin anlamı farklı nüanslar taşır, ama bazen yer değiştirebilirler...
“Siz de bu ifadeyle 3 farklı zaman kullanarak örnek yazın bakalım
===
Aşağıdaki konularda ilgini çekebilir:
• Almanca "Unterstützen" Nedir, Ne Anlama Gelir?
• Almanca "Werbung" Nedir, Ne Anlama Gelir?
• Almanca "Zufällig" Nedir, Ne Anlama Gelir?
• Almanca "abstützen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
• Almanca Mevsimler Ve Bilinmesi Gerekenler
<!-- internal-links-bot -->
Moderatör tarafında düzenlendi: