Neler yeni

Willkommen im Almanca Forum

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerimizle sohbet edebilir, bildirimleri alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsiz, öyleyse ne bekliyorsunuz?

Almanca "adressieren" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?

kuraciger

Vip Üye
Üye
almanca-adressieren-nedir-ne-anlama-gelir-nasil-kullanilir-2.jpg

**Almanca "adressieren" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?**

Almanca'da "adressieren" kelimesi günlük yaşamda sıkça karşımıza çıkar ve temelde bir gönderiyi ya da mesajı birine yönlendirmek anlamına gelir. Özellikle mektup, e-posta gibi yazılı iletişimlerde kullanılır. Örneğin, bir mektubu yollarken zarfa alıcının adresini yazmak bu kelimenin en temel kullanım şeklidir. Ancak "adressieren" sadece fiziksel adres yazmakla sınırlı değil. Bir problemi veya konuyu da birine yönlendirmek, hitap etmek anlamında kullanılabilir.

Resmi ve samimi kullanım arasında ince farklar vardır. Resmi bir ortamda, örneğin iş hayatında, bir belgeyi doğru kişiye yönlendirmek için "adressieren" kullanımı önem taşır. "Ich habe den Brief an den Geschäftsführer adressiert." cümlesi, "Mektubu genel müdüre yönlendirdim." anlamına gelir. Oysa günlük, daha samimi bir sohbette, arkadaşına bir mesaj yazarken "adressieren" kelimesini kullanmak biraz fazla resmiyet katabilir. "Ich habe den Brief an dich adressiert, Bruder!" demek, "Mektubu sana yönlendirdim, abi!" gibi samimi bir vurgu taşır. Ancak dikkat, bu kelimenin yanlış kullanımı da söz konusu olabilir. Örneğin, "Ich adressiere den Tisch." derseniz bu kulağa garip gelecektir çünkü masa bir alıcı değildir...

Farklı zamanlarda kullanımı da önemlidir. Şimdiki zamanda, "Ich adressiere den Brief." yani "Mektubu adresliyorum." Perfekt zamanında, "Ich habe den Brief adressiert." - "Mektubu adresledim." Präteritumda, "Ich adressierte den Brief." yani "Mektubu adreslemiştim." şeklinde kullanılır. Gelecek zamanda ise, "Ich werde den Brief adressieren." yani "Mektubu adresleyeceğim." gibi... Bu yollarla, kelimenin kullanımı daha da netleşir. Mini diyaloglar da bu durumu pekiştirir:
A: "Hast du den Brief schon adressiert?"
B: "Ja, ich habe ihn gestern adressiert."
Türkçesi:
A: "Mektubu adresledin mi?"
B: "Evet, onu dün adresledim."

Benzer ifadelerle karşılaştırıldığında, "zuordnen" kelimesi de bir şeyi birine atamak anlamına gelir ama daha geniş bir bağlamda kullanılır. "Adressieren" daha spesifik ve belirli bir alıcıya yöneliktir. Yanlış bir örnek vermek gerekirse, "Ich adressiere die Fragen an den Lehrer." (Soruları öğretmene yönlendiriyorum) yerinde bir kullanımken, "Ich adressiere die Antworten an den Lehrer." (Cevapları öğretmene yönlendiriyorum) yerine "Ich gebe die Antworten dem Lehrer." demek daha doğru olur.

Son olarak, siz de bu ifadeyle üç farklı zaman kullanarak örnek yazın bakalım 👇

===

Aşağıdaki konularda ilgini çekebilir:

Almanca "anrufen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Almanca "Kein Ding" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Quizlet Ile Yeni Almanca Kelimeler Öğrenebilirsizni
Almanca Günler - Örnek Cümlelerle
Almanca "ablehnen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?

<!-- internal-links-bot -->

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst Alt