Neler yeni

Almanca "abschrieben" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?

kirazdilek

Vip Üye
Üye
almanca-abschrieben-nedir-ne-anlama-gelir-nasil-kullanilir.jpg

**Bilgi Kutusu**
**Almanca "abschrieben" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?**

**Almanca'da "abschreiben" Fiilinin Anlamı ve Kullanım Alanları**
Almanca'da "abschreiben" kelimesi, Türkçe'de "kopya çekmek" ya da "not almak" anlamında kullanılır. Ancak bu kelime, sadece öğrencilerin sınavlarda kopya çekmesini değil, aynı zamanda bir metni veya belgeyi olduğu gibi yazmayı da ifade eder. Düşünün, bir arkadaşınızdan ders notlarını aldınız ve onları defterinize geçiriyorsunuz, işte bu durumda "abschreiben" fiilini kullanırsınız. "Ich schreibe die Notizen ab." derken, "Notları kopyalıyorum." demek istersiniz.

**"Abschreiben" Fiilinin Farklı Zamanlarda Kullanımı ve Resmi-Samimi Ayrımı**
"Abschreiben" fiili, Almanca'da farklı zamanlarda kullanılabilir. Präsens hali, "Ich schreibe den Text ab." (Metni kopyalıyorum.) şeklindedir. Perfekt hali ise "Ich habe den Text abgeschrieben." (Metni kopyaladım.) olarak kullanılır. Geçmiş zaman olan Präteritum halinde "Ich schrieb den Text ab." (Metni kopyaladım.) şeklinde ifade edilir. Gelecek zaman Futur I ise "Ich werde den Text abschreiben." (Metni kopyalayacağım.) şeklindedir. Resmi bir ortamda, bu fiili kullanırken daha dikkatli olunabilir. Örneğin, "Doktorun notlarını kopyalıyorum." anlamında "Ich schreibe die Notizen des Arztes ab." ifadesi daha ciddi bir havada. Ancak, samimi bir arkadaş ortamında, "Abi ya, sınavda kopya çekerken yakalandım." demek isterseniz "Ich wurde erwischt, als ich in der Prüfung abgeschrieben habe." diyebilirsiniz.

**Yanlış Kullanım, Benzer İfadeler ve Mini Diyalog Örnekleri**
Yanlış kullanım örneği olarak, "Er hat das Buch abschreiben." cümlesini ele alalım. Bu cümlede "abschreiben" fiili doğru çekimlenmemiştir. Doğru hali "Er hat das Buch abgeschrieben." olacaktır. "Abschreiben" fiili, "kopieren" (kopyalamak) ve "notieren" (not almak) gibi fiillerle benzerlik gösterir, ancak "abschreiben" genellikle birebir yazmak anlamında kullanılır. Mini diyaloglara gelince:
- A: "Hast du die Hausaufgaben abgeschrieben?"
B: "Ja, ich habe sie von Lisa abgeschrieben."
(A: "Ödevleri kopyaladın mı?" B: "Evet, Lisa'dan kopyaladım.")
- A: "Wirst du die Notizen abschreiben?"
B: "Ja, ich werde sie heute Abend abschreiben."
(A: "Notları kopyalayacak mısın?" B: "Evet, bu akşam kopyalayacağım.")

Son olarak, "abschreiben" fiilinin kullanımını daha da pekiştirmek için siz de bu ifadeyle 3 farklı zamanda örnek yazın bakalım 👇

===

Aşağıdaki konularda ilgini çekebilir:

Almanca "adressieren" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Almanca "Lesen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Almanca "abmelden" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Almanca "annehmen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Almanca "abraten" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?

<!-- internal-links-bot -->

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst Alt