**Bilgi Kutusu**
**Almanca "abrechnen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?**
**Almanca "abrechnen" Kelimesinin Anlamı ve Kullanım Alanları**
"Abrechnen" kelimesi Almanca'da farklı anlamlar ve kullanımlar barındıran bir fiildir. Temel olarak hesap kapatmak, hesaplaşmak veya bir şeyi hesaplayarak çıkarmak anlamına gelir. Genellikle finansal işlemlerde kullanılır, ancak mecazi anlamda da karşımıza çıkar. Örneğin, "Ich werde mit ihm abrechnen" cümlesi, "Onunla hesaplaşacağım" anlamına gelir. Bu kelime, resmi belgelerde ve konuşmalarda da sıkça yer bulur. Kısacası, "abrechnen" hem hesap kitap işlerinde hem de kişisel ilişkilerde kullanılan bir terimdir...
**Zamanlarda "Abrechnen" Kullanımı ve Diyalog Örnekleri**
"Abrechnen" fiilini farklı zaman kiplerinde nasıl kullanabiliriz? Präsens'te "Ich rechne ab" (Hesaplaşıyorum), Perfekt'te "Ich habe abgerechnet" (Hesaplaştım), Präteritum'da "Ich rechnete ab" (Hesaplamıştım) ve Futur I'de "Ich werde abrechnen" (Hesaplaşacağım) şeklinde ifade edebiliriz. İşte bir diyalog örneği:
- A: "Wann wirst du mit dem Projekt abrechnen?" (Projeyle ne zaman hesaplaşacaksın?)
- B: "Ich habe schon gestern abgerechnet." (Dün zaten hesaplaştım.)
Bu diyalogda, bir işin tamamlandığını ve hesapların kapatıldığını ifade ediyoruz. Resmi bir kullanıma örnek olarak, bir muhasebecinin "Die Rechnung wurde abgerechnet" demesi, yani "Fatura kapatıldı" demesi gösterilebilir. Samimi bir diyalogda ise "Abi, seninle bir hesaplaşmamız var" şeklinde bir ifade kullanılabilir.
**Yanlış Kullanım Örnekleri ve Benzer İfadelerle Karşılaştırma**
Yanlış bir kullanım örneği vermek gerekirse, "Er hat die Rechnung abrechnen" cümlesi yanlıştır çünkü "haben" yardımcı fiili Perfekt formunda doğru kullanılmamıştır; doğru hali "Er hat die Rechnung abgerechnet" olmalıdır. Bununla birlikte, "abrechnen" kelimesini "verrechnen" veya "berechnen" gibi ifadelerle karıştırmamak önemlidir. "Verrechnen" daha çok mahsup etmek anlamında kullanılırken, "berechnen" hesaplamak ya da tahmin etmek anlamına gelebilir. Örneğin, "Ich habe mich verrechnet" demek, "Yanlış hesapladım" anlamına gelir, oysa "abrechnen" daha çok tamamlanmış bir hesaplaşmayı ifade eder. İşte böyle, Almanca dilindeki "abrechnen" kelimesi hem resmi hem de samimi bir tonda birçok alanda karşımıza çıkıyor...
“Siz de bu ifadeyle 3 farklı zaman kullanarak örnek yazın bakalım
=== ZORUNLU:
Aşağıdaki konularda ilgini çekebilir:
• Almanca "Unterbesetzt" Nedir, Ne Anlama Gelir?
• Almanca "ansehen" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
• Almanca "Kein Ding" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
• Almanca "Lautet" Ne Demek? Kullanımı Ve Örnekleri
• Almanca "addieren" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
<!-- internal-links-bot -->
Moderatör tarafında düzenlendi: