Neler yeni

Almanca "abraten" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?

ayselehrerin

Vip Üye
Üye
almanca-abraten-nedir-ne-anlama-gelir-nasil-kullanilir.jpg

**Bilgi Kutusu**
**Almanca "abraten" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?**

**Almanca "abraten" Fiilinin Tanımı ve Anlamı**
"abraten" fiili, birine bir şey yapmamasını tavsiye etmek anlamına gelir. Bir nevi "vazgeçirmek" ya da "caydırmak" gibi düşünebiliriz. Örneğin, bir arkadaşınıza Almanya'da tanımadığı bir yoldan gitmemesini önerirken bu fiili kullanabilirsiniz. Kullanımı biraz resmi kaçabilir ama günlük dilde de oldukça yaygın. Yani, bu fiil derin bir anlam taşır ve doğru zamanda kullanıldığında gerçekten ikna edici olabilir. Düşün bir, birine yanlış bir karar almaktan vazgeçirmeye çalışıyorsun...

**"abraten" Fiilinin Zamanlarda Kullanımı ve Örnekler**
Şimdi, "abraten" fiilini farklı zamanlarda nasıl kullanabileceğimizi inceleyelim. Präsens zamanında, "Ich rate dir davon ab, das zu tun." yani "Bunu yapmamanı tavsiye ediyorum." diyebiliriz. Perfekt zamanında, "Ich habe ihm davon abgeraten." şeklinde "Ona bunu yapmamasını tavsiye ettim." diyebiliriz. Präteritum ise biraz daha resmi bir hava katar: "Er riet mir davon ab." yani "Bana bunu yapmamamı tavsiye etti." Futur I'de de "Ich werde dir davon abraten." diyerek "Sana bunu yapmamanı tavsiye edeceğim." diye gelecekte bir uyarı yapabilirsin. Mini bir diyalog örneği vermek gerekirse:
- A: "Ich überlege, nach Berlin zu ziehen."
- B: "Ach, ich rate dir davon ab. Die Mieten sind sehr hoch."
(Türkçesi: A: "Berlin'e taşınmayı düşünüyorum." B: "Vallahi, bunu yapmamanı tavsiye ederim. Kiralar çok yüksek.")
Günlük dilde bu kadar samimi kullanılabilse de, resmi bir toplantıda "abraten" kullanırken daha dikkatli olmak gerekebilir. Resmi bir bağlamda: "Wir raten Ihnen davon ab, dieses Projekt zu unterstützen." yani "Bu projeyi desteklememenizi tavsiye ediyoruz." gibi bir cümle daha uygun olacaktır.

**Yanlış Kullanım, Benzer İfadeler ve Kullanım Farklılıkları**
"abraten" fiilini yanlış kullanmak, çoğu zaman anlam kaymalarına neden olabilir. Mesela, "Ich rate dir ab, das zu tun." cümlesi yanlıştır çünkü "davon" eklenmelidir. Doğru kullanım "Ich rate dir davon ab, das zu tun." şeklinde olmalıdır. Bu yanlışlık, birine bir şey yapmamasını değil, bir şey yapmayı öneriyormuşsunuz gibi bir izlenim yaratabilir. Benzer ifadeler arasında "warnen" (uyarmak) ve "entmutigen" (cesaretini kırmak) yer alır. Ancak, "warnen" daha çok bir tehlike ya da risk durumunda kullanılırken, "entmutigen" ise genellikle moral bozma anlamında kullanılır. "abraten" ise daha nazik ve düşünceli bir tavsiye sunar. Hadi siz de bu ifadeyi farklı zamanlarda kullanarak örnekler yazın bakalım 👇

**

Aşağıdaki konularda ilgini çekebilir:

Almanca Duften Nedir? Nasıl Kullanılır?
Almanca Fiiler Ve Türkçe Anlamları
Almanca "achten" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Almanca "adressieren" Nedir, Ne Anlama Gelir? Nasıl Kullanılır?
Quizlet Ile Yeni Almanca Kelimeler Öğrenebilirsizni

<!-- internal-links-bot -->

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst Alt